INFO

THAINYRKKEILY

Thainyrkkeily (Muay Thai) on pystyottelulaji, jossa tekniikoihin kuuluvat erilaiset lyönnit, kyynärpäälyönnit, potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini. Thainyrkkeily on monipuolinen ja teknisesti vaativa laji, joka kehittää myös lihaskuntoa, kestävyyttä ja voimaa.

Thainyrkkeily on Thaimaan kansallislaji ja osa Thaimaan kulttuurihistoriaa. 


MIKSI THAINYRKKEILY?

Thainyrkkeily on monipuolinen laji, joka kehittää kestävyyttä, voimaa ja nopeutta. Thainyrkkeilytreenit ovat hauskoja ja tehokkaita, jonka vuoksi kunto kasvaa kuin huomaamatta. Lajissa on mahdollista oppia jatkuvasti uutta ja kehittyä paremmaksi. Thainyrkkeily parantaa myös kehonhallintaa, harjoittaa koordinaatiokykyä sekä reaktiokykyä.

Thainyrkkeilyssä treenataan parin kanssa, jonka vuoksi treeneissä tutustuu myös uusiin ihmisiin. Vaikka thainyrkkeily on yksilölaji, on yhteisöllisyys kuitenkin vahvaa. Lajissa muiden kunnioittaminen on tärkeää.

TREENIEN KUVAUKSET

Peruskurssi (Basic course)

Peruskurssi on ensimmäinen askel thainyrkkeilyn maailmaan. Peruskurssille ovat tervetulleita kaikki, eikä aikaisempaa osaamista/urheilutaustaa tarvita. Peruskurssilla kohotetaan kuntoa ja treenataan thainyrkkeilyn perustekniikoita. Kurssilla samoja tekniikoita kerrataan useammalla tunnilla, eivätkä yksittäiset poissaolot ole esteenä peruskurssille osallistumiselle. Peruskurssille tullessa tarvitset mukaasi vain joustavat urheiluvaatteet, vesipullon sekä iloisen mielen. Lajia voi harrastaa joko kuntoilumielessä tai halutessaan myös tavoitteellisemmin. Peruskursseja järjestetään 2-3 kertaa vuodessa.

Harrastajaryhmä (Advanced)

Harrastajaryhmään siirrytään, kun thainyrkkeilyn peruskurssi on käyty. Mikäli olet suorittanut peruskurssin toisella salilla tai hankkinut perustaidot muualta, voit siirtyä suoraan harrastajaryhmän treeneihin. Perustekniikoita kerrataan myös harrastajaryhmän treeneissä. Harrastajaryhmässä on paljon eritasoisia treenaajia ja jokainen saa treenata omien tavoitteidensa mukaisesti - oli tavoitteena sitten kuntoilu, lajin harjoittelu tai kisaaminen.

Harrastajaryhmän treeneissä harjoitellaan ja kerrataan thainyrkkeilyn tekniikkaa joko kevyesti treeniparin varusteisiin tai kovempaa potkutyynyihin. Harrastajaryhmässä myös sparrataan kevyesti, mutta sparraaminen ei ole pakollista (sparraamisella tarkoitetaan vapaamuotoista "ottelunomaista" harjoittelua, jossa sovelletaan erilaisia thainyrkkeilytekniikoita käytäntöön). 

Harrastajaryhmän treeneihin tarvitset hammassuojat, säärisuojat nyrkkeilyhanskat sekä kyynärsuojat. Näiden lisäksi suositellaan käytettävän myös alasuojia. Seuran kautta saa tilattua edullisesti mm. Twinsin ja Bluecornerin treenivarusteita. Katso varusteiden hinnat täältä.

Junnuthai /Juniors

Junnuthaitreeneissä harjoitellaan turvallisessa ympäristössä thainyrkkeilyn perusteita, kohotetaan kuntoa ja harrastetaan hyvässä porukassa. Treenien tavoitteena on pitää hauskaa ja tutustua lajiin. Junnutreeneissä treenataan jokaisen harrastajan taitotason sekä tavoitteiden mukaisesti. 

Uutena harrastajana mukaan tarvitset vain joustavat vaatteet sekä juomapullon. Myöhemmin varusteita voi halutessaan tilata meidän kautta. 

Junnuryhmä on jatkuvana pyörivä ryhmä, joten voit hypätä mukaan milloin tahansa.

Kisaryhmä/Fighters

Kisaryhmän treeneissä harjoitellaan ottelutekniikkaa ja sparrataan. Kisaryhmän treeneissä tempo on harrastajaryhmää kovempi. Kisaryhmän treeneihin voi osallistua, vaikka ei aktiivisesti tähtäisi kisoihin.

Sparrivuoro/Open spar on friday

Sparrivuoro on vapaa vuoro, jossa ei ole ohjattua osuutta. Perjantain sparrivuorolle ovat tervetulleita kaikki ja sparreissa voi treenata oman taitotasonsa mukaisesti. Sparreissa vaihdellaan tyypillisesti paria erien välillä, mutta treenata voi halutessaan myös saman parin kanssa. Vapaan vuoron aikana salille voi myös tulla tekemään itsenäistä treeniä. 

Mikäli sparraaminen jännittää, sparreja voi myös tulla seuraamaan sivusta.