INFO

THAINYRKKEILY

Thainyrkkeily (Muay Thai) on pystyottelulaji, jossa tekniikoihin kuuluvat erilaiset lyönnit, kyynärpäälyönnit, potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini. Thainyrkkeily on monipuolinen ja teknisesti vaativa laji, joka kehittää myös lihaskuntoa, kestävyyttä ja voimaa.

Thainyrkkeily on Thaimaan kansallislaji ja osa Thaimaan kulttuurihistoriaa. 


MIKSI THAINYRKKEILY?

Thainyrkkeily on monipuolinen laji, joka kehittää kestävyyttä, voimaa ja nopeutta. Thainyrkkeilytreenit ovat hauskoja ja tehokkaita, jonka vuoksi kunto kasvaa kuin huomaamatta. Lajissa on mahdollista oppia jatkuvasti uutta ja kehittyä paremmaksi. Thainyrkkeily parantaa myös kehonhallintaa, harjoittaa koordinaatiokykyä sekä reaktiokykyä.

Thainyrkkeilyssä treenataan parin kanssa, jonka vuoksi treeneissä tutustuu myös uusiin ihmisiin. Vaikka thainyrkkeily on yksilölaji, on yhteisöllisyys kuitenkin vahvaa. Lajissa muiden kunnioittaminen on tärkeää.

TREENIEN KUVAUKSET

Peruskurssi (Basic course)

Peruskurssi on ensimmäinen askel thainyrkkeilyn maailmaan. Peruskurssille ovat tervetulleita kaikki, eikä aikaisempaa osaamista/urheilutaustaa tarvita. Peruskurssilla kohotetaan kuntoa ja treenataan thainyrkkeilyn perustekniikoita. Kurssilla samoja tekniikoita kerrataan useammalla tunnilla, eivätkä yksittäiset poissaolot ole esteenä peruskurssille osallistumiselle. Peruskurssille tullessa tarvitset mukaasi vain joustavat urheiluvaatteet, vesipullon sekä iloisen mielen. Lajia voi harrastaa joko kuntoilumielessä tai halutessaan myös tavoitteellisemmin. Peruskursseja järjestetään 2-3 kertaa vuodessa.

***

The basic course is the first step to the world of thaiboxing (Muay Thai). Everyone's welcome to our basic course and no prior experience from spors is needed. The basic course aims to improve one's condition and to train the basics of thaiboxing. Same techniques are practiced multiple times, hence an absence here or there does not restrain one to join the basic course. All you need is clothes suited for sports, a bottle of water and a joyful mind. One can train muay thai just in order to work out or with spesific goals in mind. Basic courses run 2-3 times a year.

Harrastajaryhmä (Advanced)

Harrastajaryhmään siirrytään, kun thainyrkkeilyn peruskurssi on käyty. Mikäli olet suorittanut peruskurssin toisella salilla tai hankkinut perustaidot muualta, voit siirtyä suoraan harrastajaryhmän treeneihin. Perustekniikoita kerrataan myös harrastajaryhmän treeneissä. Harrastajaryhmässä on paljon eritasoisia treenaajia ja jokainen saa treenata omien tavoitteidensa mukaisesti - oli tavoitteena sitten kuntoilu, lajin harjoittelu tai kisaaminen.

Harrastajaryhmän treeneissä harjoitellaan ja kerrataan thainyrkkeilyn tekniikkaa joko kevyesti treeniparin varusteisiin tai kovempaa potkutyynyihin. Harrastajaryhmässä myös sparrataan kevyesti, mutta sparraaminen ei ole pakollista (sparraamisella tarkoitetaan vapaamuotoista "ottelunomaista" harjoittelua, jossa sovelletaan erilaisia thainyrkkeilytekniikoita käytäntöön). 

Harrastajaryhmän treeneihin tarvitset hammassuojat, säärisuojat nyrkkeilyhanskat sekä kyynärsuojat. Näiden lisäksi suositellaan käytettävän myös alasuojia. Seuran kautta saa tilattua edullisesti mm. Twinsin ja Bluecornerin treenivarusteita. Katso varusteiden hinnat täältä.

***

The advanced group is for everyone who has attended the basic course or knows the basics. The basic techniques are repeated in the advanced group. In our advanced group the trainers train at different levels and everyone can train keeping in mind their own goals - whether one trains to stay in shape or aims to compete.

In the advanced group we train different techniques either lightly to our partners gear or harded to the pads. In the advanced group the aim is to spar lightly, and sparring is always voluntary.

To join the advanced group you will need a mouth guard, shin guards, boxing gloves and elbow guards. The use of a cup/groin guard is recommended. Our trainers can order Twins and Bluecorner equipment directly through us. See the prices here

Junnuthai /Juniors

Junnuthaitreeneissä harjoitellaan turvallisessa ympäristössä thainyrkkeilyn perusteita, kohotetaan kuntoa ja harrastetaan hyvässä porukassa. Treenien tavoitteena on pitää hauskaa ja tutustua lajiin. Junnutreeneissä treenataan jokaisen harrastajan taitotason sekä tavoitteiden mukaisesti. 

Uutena harrastajana mukaan tarvitset vain joustavat vaatteet sekä juomapullon. Myöhemmin varusteita voi halutessaan tilata meidän kautta. 

Junnuryhmä on jatkuvana pyörivä ryhmä, joten voit hypätä mukaan milloin tahansa.

***

The juniors train basic techniques and improve their condition in a safe environment. The aim of training is to have fun and get to know muay thai as a sport. With juniors we train according to everyone's skillset and goals. 

As a new member, all you need with you are flexible clothes and a water bottle. Other gear can be found from the gym. 

The junior group runs all year and one can jump in at any point.

Kisaryhmä/Fighters

Kisaryhmän treeneissä harjoitellaan ottelutekniikkaa ja sparrataan. Kisaryhmän treeneissä tempo on harrastajaryhmää kovempi. Kisaryhmän treeneihin voi osallistua, vaikka ei aktiivisesti tähtäisi kisoihin.

***
The fighters train techniques used in fights and includes a lot of sparring. The tempo is harder than in the advanced group. One may attend the trainings meant for fighters even though one does not have active goals to compete.

Sparrivuoro/Open spar on friday

Sparrivuoro on vapaa vuoro, jossa ei ole ohjattua osuutta. Perjantain sparrivuorolle ovat tervetulleita kaikki ja sparreissa voi treenata oman taitotasonsa mukaisesti. Sparreissa vaihdellaan tyypillisesti paria erien välillä, mutta treenata voi halutessaan myös saman parin kanssa. Vapaan vuoron aikana salille voi myös tulla tekemään itsenäistä treeniä. 

Mikäli sparraaminen jännittää, sparreja voi myös tulla seuraamaan sivusta. 

*** 

The open spar runs without a coach. Everyone's welcome to the friday sparring and one may spar according to their own skills. Typically trainers change partners between rounds, but one may train with the same person if they choose to. One can also come to our gym to train independently and not spar. 

If the idea of sparring makes you nervious, you can just come and observe how it works and not participate.

Jyväskylä Muay Thai Ry - Kirrinpolku 2, 40270 Jyväskylä
Kaikki oikeudet pidätetään 2021
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!